2014. május 22., csütörtök

Joghurtos fánk

Régi receptes újságban találtam és  az elnevezése tetszett meg mivel ott"Aparhanti joghurtos forgós fánk" volt a neve.Egyszerű elkészíteni és igen finom, nálam azért lett csak ilyen egyszerű a neve mert nem akart forogni:-))
                                                                          
Hozzávalók:
  • 15 dkg. liszt
  •   1 db tojás
  •   1 pohár natúr joghurt
  •   1 csomag sütőpor
  •   1 evőkanál porcukor, csipet só és olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összekevertem és a masszából kanállal  szaggattam  a forró olajba. Szépen megnő a tészta de forogni nem volt hajlandó ezért  én fordítottam meg hogy mindkét oldala megsüljön! Nagyon finom  ribizlilekvárral ettük !
Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ez tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető finom fánk. Második fogásnak is megfelel. Nekem se mindig fordulnak meg maguktól.

Jutka írta...

Ó ez nagyon jó! Lekvárral még nem próbáltam.
Szoktam én is sütni és pillanatok alatt elfogy, szeretjük.

sucika írta...

Hogy te mennyi sok-sok finomságot készítesz napról napra! :))

Éva írta...

marisz57 általában amit szoktam sütni fánkot azoktól nem is vártam hogy megforduljon, de mivel ennek az volt a neve így biztos voltam benne hogy talán?:-))
Rébék-Nagy Jutka örülök hogy ismered, lekvárral is nagyon finom!
sucika köszönöm!

Csigabige írta...

Ha nem forog, nekem akkor is jöhet egy darab, mert nagyon jól néz ki! :)

Névtelen írta...

Éva,szeretem amiket sütsz,de ezt már mondtam!Nem forog....sebaj,ha megkínálsz örömmel fogyasztom így is;-)))))))))

Éva írta...

Csigabige örülök hogy tetszik, legközelebb küldök:-))
Emőke köszönöm, megkínállak csak nem árulom el hogy sülés közben forgott vagy nem:-))

elem29 írta...

Kipróbáltam, nagyon gyorsan elkészíthető, olcsó és finom!Köszönöm a receptet!

Éva írta...

elem29 üdvözöllek! Nagyon örülök hogy kipróbáltad és még ízlett is. Egészségetekre!