Régi receptes újságban találtam és az elnevezése tetszett meg mivel ott"Aparhanti joghurtos forgós fánk" volt a neve.Egyszerű elkészíteni és igen finom, nálam azért lett csak ilyen egyszerű a neve mert nem akart forogni:-))
Hozzávalók:
- 15 dkg. liszt
- 1 db tojás
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál porcukor, csipet só és olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összekevertem és a masszából kanállal szaggattam a forró olajba. Szépen megnő a tészta de forogni nem volt hajlandó ezért én fordítottam meg hogy mindkét oldala megsüljön! Nagyon finom ribizlilekvárral ettük !
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Ez tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető finom fánk. Második fogásnak is megfelel. Nekem se mindig fordulnak meg maguktól.
Ó ez nagyon jó! Lekvárral még nem próbáltam.
Szoktam én is sütni és pillanatok alatt elfogy, szeretjük.
Hogy te mennyi sok-sok finomságot készítesz napról napra! :))
marisz57 általában amit szoktam sütni fánkot azoktól nem is vártam hogy megforduljon, de mivel ennek az volt a neve így biztos voltam benne hogy talán?:-))
Rébék-Nagy Jutka örülök hogy ismered, lekvárral is nagyon finom!
sucika köszönöm!
Ha nem forog, nekem akkor is jöhet egy darab, mert nagyon jól néz ki! :)
Éva,szeretem amiket sütsz,de ezt már mondtam!Nem forog....sebaj,ha megkínálsz örömmel fogyasztom így is;-)))))))))
Csigabige örülök hogy tetszik, legközelebb küldök:-))
Emőke köszönöm, megkínállak csak nem árulom el hogy sülés közben forgott vagy nem:-))
Kipróbáltam, nagyon gyorsan elkészíthető, olcsó és finom!Köszönöm a receptet!
elem29 üdvözöllek! Nagyon örülök hogy kipróbáltad és még ízlett is. Egészségetekre!
Megjegyzés küldése