Hozzávalók: 3 db natúr joghurt/ 3 kicsi doboz/, 2,5 cs. vaníliás cukor, 6 ek. kristálycukor, 1 tasak zselatin, 2,5 dl tejszín, 1/2 kg. idény szerinti gyümölcs/ nekem most meggy/
🌸
Elkészítése: Joghurtokat a kétféle cukorral és a zselatinnal összekevertem és addig melegítettem amíg a cukor felolvadt. Gyakori keverés mellett hűtöttem. Tejszínt felvertem kemény habbá és óvatosan belekevertem a joghurt keverékbe. Őzgerincformát fóliával kibéleltem és ebbe öntöttem bele tetejére szórtam az előzőleg alaposan megmosott és kimagozott meggyet majd betakartam a tetejét is fóliával és hűtőbe tettem. Másnap borítottam tálcára és szeleteltem. Nagyon finom, szerintem bármilyen gyümölcs illik hozzá!(Kipróbálom a felét mélyhűtőbe tettem !) Jó étvágyat kívánok !
A nyári hőségben telitalálat egy ilyen finom joghurtos édesség. Szeretjük mi is. Tündériek a kis unokáid, hogy megnőttek.
VálaszTörlésMost nálunk is sok meggy van...így ki fogom próbálni ezt a receptet! Köszönöm!!!
VálaszTörlésHát ez nagyon finom lehetett! Meg is kívántam, pedig már fogat mostam! :-))
VálaszTörlésKülönben jól vagyunk, csak kicsit most befelé fordultunk. Néha kell ez is.
Nea nagyon finom! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésTimi ha még meggyed is van akkor feltétlenül próbáld ki nagyon finom! Egészségetekre!
gionetta nagyon finom valóban, még a mélyhűtőbe amit tettem abból megtudlak kínálni!:-)) Örülök hogy itt vagy és néha kell egy kis kikapcsolódás is!
Évikém ez a torta nagyon guszta, és hogy sütés nélküli az nagyon szuper. Megint jön a kánikula, olyankor nagyon jól jönne.
VálaszTörlés