Oldalak

2014. június 3., kedd

Réteges tepertős pogácsa

                                                                                
Hozzávalók:
  • 30 dkg. finomliszt
  •   1 dkg élesztő
  •   2 evőkanál tejföl
  •   1 dl tej
  •   8 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg  darált tepertő
  • só, őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 db felvert tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukrot tettem hozzá és 1 evőkanál lisztet. A többi lisztet a vajjal elmorzsoltam  és a megkelt élesztőt  beleöntöttem  a tejföllel és tejjel  összegyúrtam a tésztát. A tepertőt ledaráltam  hozzá tettem kevés sót és őrölt borsot elkevertem. A tésztát kinyújtottam és ezzel a tepertős krémmel megkentem  felgöngyöltem mint a bejglit  kicsit ellapogattam majd  összehajtogattam négyrét/lentről, fentről ,jobbról balról egymásra hajtani/ letakartam és 1/2 órát pihentettem a tésztát . Ezután kinyújtottam  és ismét négyrét hajtottam  és pihentettem ezt a műveletet még egyszer  csináltam meg.Ezután kinyújtottam a tésztát kicsit vastagabbra hagytam  késsel megvágtam a tetejét keresztbe és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Tepsibe raktam megkentem felvert tojással. Forró sütőbe tettem ahol  15'  alatt megsült. Férjuram nagyon dicsérte, sós sütemények közül ezt szereti!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Mamám szokott ilyet készíteni és nagyon szeretem! Nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép réteges, guszta! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,Éva!És biztosan 10000000000000000x finomabb mint amit ma ettem/bolti/

    VálaszTörlés
  4. Csigabige köszi!
    Hankka köszönöm!
    Emőke köszönöm,ha tudom hogy szereted küldtem volna kóstolót!:-))

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)