Hozzávalók:
- 30 dkg. finomliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 8 dkg vaj/margarin
- 15 dkg darált tepertő
- só, őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben
- 1 db felvert tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukrot tettem hozzá és 1 evőkanál lisztet. A többi lisztet a vajjal elmorzsoltam és a megkelt élesztőt beleöntöttem a tejföllel és tejjel összegyúrtam a tésztát. A tepertőt ledaráltam hozzá tettem kevés sót és őrölt borsot elkevertem. A tésztát kinyújtottam és ezzel a tepertős krémmel megkentem felgöngyöltem mint a bejglit kicsit ellapogattam majd összehajtogattam négyrét/lentről, fentről ,jobbról balról egymásra hajtani/ letakartam és 1/2 órát pihentettem a tésztát . Ezután kinyújtottam és ismét négyrét hajtottam és pihentettem ezt a műveletet még egyszer csináltam meg.Ezután kinyújtottam a tésztát kicsit vastagabbra hagytam késsel megvágtam a tetejét keresztbe és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Tepsibe raktam megkentem felvert tojással. Forró sütőbe tettem ahol 15' alatt megsült. Férjuram nagyon dicsérte, sós sütemények közül ezt szereti!
Jó étvágyat!
Mamám szokott ilyet készíteni és nagyon szeretem! Nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésNagyon szép réteges, guszta! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,Éva!És biztosan 10000000000000000x finomabb mint amit ma ettem/bolti/
VálaszTörlésCsigabige köszi!
VálaszTörlésHankka köszönöm!
Emőke köszönöm,ha tudom hogy szereted küldtem volna kóstolót!:-))