Hozzávalók:
- 30 dkg. finomliszt
 
-   1 dkg élesztő
 
-   2 evőkanál tejföl
 
-   1 dl tej
 
-   8 dkg vaj/margarin
 
- 15 dkg  darált tepertő
 
- só, őrölt bors ízlés szerinti mennyiségben 
 
- 1 db felvert tojás a tészta megkenéséhez
 
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukrot tettem hozzá és 1 evőkanál lisztet. A többi lisztet a vajjal elmorzsoltam  és a megkelt élesztőt  beleöntöttem  a tejföllel és tejjel  összegyúrtam a tésztát. A tepertőt ledaráltam  hozzá tettem kevés sót és őrölt borsot elkevertem. A tésztát kinyújtottam és ezzel a tepertős krémmel megkentem  felgöngyöltem mint a bejglit  kicsit ellapogattam majd  összehajtogattam négyrét/lentről, fentről ,jobbról balról egymásra hajtani/ letakartam és 1/2 órát pihentettem a tésztát . Ezután kinyújtottam  és ismét négyrét hajtottam  és pihentettem ezt a műveletet még egyszer  csináltam meg. Ezután kinyújtottam a tésztát kicsit vastagabbra hagytam  késsel megvágtam a tetejét keresztbe és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Tepsibe raktam megkentem felvert tojással. Forró sütőbe tettem ahol  15'  alatt megsült. Férjuram nagyon dicsérte, sós sütemények közül ezt szereti!
Jó étvágyat kívánok !
 
4 megjegyzés:
Mamám szokott ilyet készíteni és nagyon szeretem! Nagyon guszta lett! :)
Nagyon szép réteges, guszta! :)
Nagyon jól néz ki,Éva!És biztosan 10000000000000000x finomabb mint amit ma ettem/bolti/
Csigabige köszi!
Hankka köszönöm!
Emőke köszönöm,ha tudom hogy szereted küldtem volna kóstolót!:-))
Megjegyzés küldése