Hozzávalók: 1/2 kg lila hagyma, 1 db babérlevél, 4 szem szegfűszeg, kevés fahéj, 35 dkg. cukor, 5 dkg. mazsola, 1 dl ecet/10 % használtam/ , 1 dl fehér bor, pici só.
Elkészítése: A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.
Megjegyzés: Blogjátékon nyert régi receptes újságban találtam ahol ennek a lekvárnak a felhasználásáról ezeket írják:" A lila hagymás lekvár: pirítós kenyérre, előételnek vagy köretekhez való, különleges ízű finomság!" Gondoltam egy próbát megér fél adagból készítettem , az illata nagyon finom és valóban különleges az íze is megkóstoltam.. Az idő múlásával ettől csak jobb lehet:-)
Váljon egészségedre!
****Szeretettel köszöntöm blogom új követőit! Nézelődjetek válogassatok kedvetekre!
Szerintem húsok mellé is kiváló lehet. Ki kell próbálnom.
VálaszTörlésKati szerintem is biztos finom lenne húsokhoz is. Köszi!
VálaszTörlésDe jó, nagyon tetszik!
VálaszTörlésGabriella köszi!
VálaszTörlés