Oldalak

2014. augusztus 2., szombat

Lilahagyma lekvár

                                                                              

Hozzávalók: 1/2 kg lila hagyma, 1 db babérlevél, 4 szem szegfűszeg, kevés fahéj, 35 dkg. cukor,  5 dkg. mazsola, 1 dl ecet/10 % használtam/ , 1 dl fehér bor, pici só.
Elkészítése:  A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam  és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.
Megjegyzés: Blogjátékon nyert régi receptes újságban találtam  ahol  ennek a lekvárnak a felhasználásáról ezeket írják:" A lila hagymás lekvár:  pirítós kenyérre, előételnek vagy  köretekhez való, különleges ízű finomság!" Gondoltam egy próbát megér fél adagból készítettem , az illata nagyon finom és valóban különleges az íze is  megkóstoltam.. Az idő múlásával ettől csak jobb lehet:-)
Váljon egészségedre!
                                                                       ****
Szeretettel köszöntöm blogom új követőit! Nézelődjetek válogassatok kedvetekre!         
 

4 megjegyzés:

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)