Hozzávalók: 1/2 kg lila hagyma, 1 db babérlevél, 4 szem szegfűszeg, kevés fahéj, 35 dkg. cukor, 5 dkg. mazsola, 1 dl ecet/10 % használtam/ , 1 dl fehér bor, pici só.
Elkészítése: A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.
Megjegyzés: Blogjátékon nyert régi receptes újságban találtam ahol ennek a lekvárnak a felhasználásáról ezeket írják:" A lila hagymás lekvár: pirítós kenyérre, előételnek vagy köretekhez való, különleges ízű finomság!" Gondoltam egy próbát megér fél adagból készítettem , az illata nagyon finom és valóban különleges az íze is megkóstoltam.. Az idő múlásával ettől csak jobb lehet:-)
Váljon egészségedre!
****Szeretettel köszöntöm blogom új követőit! Nézelődjetek válogassatok kedvetekre!
4 megjegyzés:
Szerintem húsok mellé is kiváló lehet. Ki kell próbálnom.
Kati szerintem is biztos finom lenne húsokhoz is. Köszi!
De jó, nagyon tetszik!
Gabriella köszi!
Megjegyzés küldése