Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 1/2 tasak szárított élesztő, 1/2 ek méz, 7,5 dkg. natúr joghurt, 2,5 dkg. olvasztott margarin, csipet só, 1/2-1 dl langyos víz, tojás a tészta kenéséhez, Tetejére kevés tejcsokoládé és kókuszreszelék.
🌸
Elkészítése: Liszthez öntöttem az élesztőt majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam 2 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd 4 felé vettem és egyenként hosszúkás rudat sodortam amit feltekertem csigának a tészta végét a csiga alá helyeztem. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem ott még 20' pihentettem. Közben előmelegítettem a sütőt. A tésztákat felvert tojással megkentem és 220 fokon 30' sütöttem. Még langyos volt a tészta mikor tejcsokoládét gőz fölött megolvasztottam és kanállal rácsurgattam a briósra majd kókusszal szórtam meg. Nagyon finom volt!Ui: Annyira guszta volt mikor kivettem a sütőből hogy kicsit nem figyeltem oda és a férjuram már egy darabot még melegen el is tüntetett:-))
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon guszták, nem is csoda, hogy gyorsan fogyott! :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki a briósaid! El is hiszem, hogy a férjed gyorsan lenyúlt egyet :)
VálaszTörlésÉvikém ez nagyon jól néz ki, én is szeretném, majd ki is próbálom. Én nagyon kevés édességet szeretek, ez látszik a blogomban is. Elsősorban a kelt tésztákat lekvárral, jöhet a gyümölcsös vagy csokis, kókuszos, meg a palacsinta, pohárkrémek aztán már vége is.
VálaszTörlésNagyon csinosak lettek, szívesen megkóstolnék egyet. :-)
VálaszTörlésEz igazán fantasztikus recept!
VálaszTörlésErre én is nagyon el tudnék csábulni. Még szerencse, hogy csak kicsit nem figyeltél, de akkor nagyon jól sikerült.
VálaszTörlésDe guszták, nem csoda, ha már melegen fogyott :-)
VálaszTörlésNagyon gusztát lettek! :)
VálaszTörlésTyű, de betyárul néz ki!Csodálatos és ó milyen ízletes...........Évikém, köszönöm a receptet!
VálaszTörlés