Hozzávalók:1 kg vörös káposzta, kis fej vöröshagyma, kevés olaj, fűszerek: só, ecet, cukor, köménymag.
Elkészítése: Káposztát külső hibás leveleitől torzsájától megtisztítottam és vékony szálakra felvágtam. Kevés olajat melegítettem erre tettem rá a megtisztított felkockázott vöröshagymát és rá a káposztát pici sót 1,5 ek ecetet és köménymagot szórtam rá fedő alatt pároltam. Óvatosan kevergettem majd 2 evőkanál cukrot szórtam rá. Közben lehet kóstolgatni ki hogy szereti édeskésebbnek vagy ecetesebbnek ?
-Káposzta mellé készítettem: töltött húsnál használt tölteléket tepsibe sütöttem meg egybe majd szeleteltem nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
Pont így készítem én is káposztát. CSak teszek még bele egy nagyobb almát, felkockázva. Ezzel együtt párolom készre.
VálaszTörlésNagyon szeretem én is sültek mellé.