Hozzávalók:
kovászhoz:
25 dkg fehér liszt
1,5 dkg élesztő
kicsivel több mint 2 dl langyos víz
kenyérhez:
kovász
25 dkg. teljes kiőrlésű liszt
1 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1,5 dkg só
🌸
Elkészítése: Kovászt előző este elkészítettem : vízbe morzsoltam az élesztőt és a lisztet majd összekevertem fakanállal . Másnap kimértem a lisztet egy tálba hozzákevertem a sót a vízben elkevert élesztőt és a kovászt majd bedagasztottam a tésztát/ eléggé lágy, de lisztet nem szabad hozzátenni ilyenkor/ letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután gyúródeszkára sütőpapírt tettem bőven beszórtam liszttel erre borítottam ki a tésztát és a tetejére is szórtam lisztet. Kézzel téglalappá húzgáltam majd hajtogattam 1/3 részt jobbról középre, majd balról középre és végül függőlegesen össze hajtottam. Letakarva ismét pihentettem. Ezt a műveletet megismételtem még egyszer majd kicsit lelapogattam és 3 részre vágtam amit egyenként megformáltam és letakarva 15' pihentettem. Előmelegített sütőben 250 fokon 10 ' sütöttem majd 220 fokon még 10'. Sütőben a tepsi alá edénybe vizet tettem be. Mikor kivettem a sütőből 15' pihentettem ezután tettem kosárra. Nagyon finom !
Ez nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésSzera köszönöm!
VálaszTörlés