Hozzávalók:
45 dkg. zöldbab/fagyasztott/
1 db krumpli/közepes nagyságú/
babérlevél
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
csípős paprika
tejföl
*
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit felkockáztam . Edénybe öntöttem a babot hozzá a krumplit és felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje babérlevelet és sót tettem hozzá. Amikor puhult a bab akkor, rántást készítettem : zsírt melegítettem ebbe tettem a megtisztított és lereszelt fokhagymát lisztet szórtam rá és mikor már kezdett színe lenni a rántásnak akkor szórtam rá a borsot és csípős paprikát majd felengedtem kevés vízzel és ráöntöttem a babra. 1,5 dl tejfölbe elkevertem 1 evőkanál lisztet ezzel habartam be a főzeléket és készre főztem. Receptben nem szerepelt de én pici kaprot is szórtam hozzá mikor már a habarással főtt. Nagyon finom lett! Érdemes volt kipróbálnom!
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)