Ami szükséges hozzá: egy fazék , egy olyan tál aminek a kerülete illik a fazék tetejére, 10 dkg csokoládéhoz 2 evőkanál olaj, fakanál /1./.
(Sokáig én is tálat használtam , egyszer a lányomtól kaptam ezt a konyhai eszközt ami nagyon praktikus/ a formája olyan mint egy szűrőkanál nyele is van/!)
-Fazékba annyi vizet öntök hogy az edény feléig érjen a víz. Felteszem a tűzhelyre forrni. A csokoládét összetördelem és a tálkába teszem az olajat ráöntöm/2/. Amikor forr a víz párolog alacsonyabb hőfokra veszem és a tálat ráteszem/a tálnak az alja nem szabad hogy a vízbe érjen/ a fazékra folyamatosan keverve hagyom hogy a csokoládé megolvadjon./3/ Mikor már semmi darabos nincs benne szép folyékony/4/ leveszem a fazékról a tálat, hagyom kicsit hűlni a csokit csak ezután öntöm a süteményre és késsel elsimítom.( Ha kicsit kezd már dermedni a csoki ekkor láng fölött megmelegítem a kést megtörlöm és ezzel kenem tovább a süteményt!)
-Mivel most én süteményt nem készítettem de valamikor feltudjam használni a csokit ezért sütőpapírra öntöttem elsimítottam kis időre hűtőbe tettem majd formákkal kiszúrtam. Jó lesz dekorációnak:)
Remélem hasznát veszítek és tudtam ezzel is segíteni!
Jó sütögetést!
Köszönöm ez pont jókor jött islert szeretnék csinálni:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, én is hasonlóan csinálom :-)
VálaszTörlésKöszönöm Éva!❤️
VálaszTörlésKaramella örülök hogy hasznát tudod venni!
VálaszTörlésKatalin köszi!
Emőke használd egészséggel:)