Hozzávalók:
1 cs.medvehagyma
1/2 leveskocka
1,5 ek liszt
2 ek olaj
3 ek tejföl
*
Elkészítése:/Zöldségesben vettem a medvehagymát csomóra, lemérni elfelejtettem./ Medvehagymát alaposan megmostam majd feldaraboltam. Edénybe tettem felöntöttem annyi vízzel ami ellepte kevés sót hozzátéve kicsit főztem. Kiszedtem a léből és leturmixoltam. Amiben főtt azt a levet használtam fel a továbbiakban , olajat forrósítottam és a lisztet rászórva megpirítottam majd felöntöttem a lével és bele morzsoltam a leveskockát és a leturmixolt pépet. Együtt főztem mikor már kezdett sűrűsödni akkor tettem bele a tejfölt amivel felfőztem . Elkészítettem kifőztem a tésztát tányérra raktam rákanalaztam a szószból kevés reszelt sajtot szórtam rá. Nagyon-nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !
Ezt ki kell próbálnom, Éva. A nővéremtől kapok medvehagymát pénteken, ő maga szedi az erdőben (egí jó karban lévő 76 éves).
VálaszTörlésKöszi a receptet.
Ez nekem is nagyon tetszik. szívesen kipróbálom. :-)
VálaszTörlésEzt a szószt én is ki fogom próbálni, köszi! Szeretem a medvehagymát. :)
VálaszTörlésundercover remélem már azóta ki is próbáltad és ízlett! Egészségetekre!
VálaszTörlésteller-cake egészségetekre!
Csilla remélem elnyeri tetszésedet, nekem nagyon ízlett, egészségetekre!