Hozzávalók:
tészta:
25 dkg liszt
1 mk só
5 dkg margarin
1,2 dl tej
3,5 dkg porcukor
1,5 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
töltelék:
10 dkg túró
1 ek cukor
reszelt citrom héja
1 tk vaníliacukor
2,5 dkg mazsola
1 tojássárgájának fele a többi kenéshez
*
Elkészítése: Lisztbe tettem a sót és a margarint elmorzsoltam benne. Meglangyosítottam a tejet belemorzsoltam az élesztőt cukrot hozzátettem kevés lisztet és hagytam kicsit kelni majd a tojássárgáját is elkevertem benne. Ezután a liszthez öntöttem és bedagasztottam. 30' pihentettem a tésztát letakarva, majd szétszedtem kis gombócokra megformáztam és még 15' kelesztettem. Közben kikevertem a tölteléket. A gombócokat kicsit lelapítottam közepét benyomtam és ebbe tettem 1 ek tölteléket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még 15' pihentettem ,ezalatt bekapcsoltam a sütőt előmelegítettem. A tésztát felvert tojással megkentem és 180 fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!( Természetesen ez is csupán fél adagból készült amiből 11 db lett!)
Bitang jól néz ki! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Kár, hogy nem bírom az élesztős tésztákat! Talán szódabikarbónával is működik? Egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésNagyon guszták, én szeretem a kelt tésztákat, úgyhogy nekem jöhetne :-)
VálaszTörlésCsigabige örülök hogy tetszik, amilyen jól néz ki olyan finom is!
VálaszTörlésTiffanylda örülök hogy tetszik. Szerintem próbáld ki szódabikarbónával. Anyunak van egy olyan receptje amit természetesen én is használok ez a túrós és almás sütemény tésztája abba szódabikarbóna és pici ecet is van és nagyon finom egyáltalán nem érzed benne az ecetet!
Katalin köszi! Legközelebb küldök:-))