Igen igen , már mondtam előzőleg is hogy sok kenyér receptem van, de most milyen jó hogy Anikónál ezt a receptet észrevettem ? Éppen kapóra jött mivel elszámítottam magamat és pont egy ilyen gyors receptre volt szükségem! Csupán fél adagból sütöttem de három napig biztos nem lesz gondunk kenyérre:-)
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 pohár tejföl/vagy kefir
1 dl langyos víz
1 mk. só
1 mk. cukor
1 evőkanál olaj
1 dkg élesztő
*
Elkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt cukrot kevés lisztet tettem hozzá és hagytam hogy felfusson. A liszthez öntöttem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam. Letakarva hagytam kelni a tésztát. Mikor már duplájára feljött akkor enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd megformáztam kenyérnek sütőpapírral borított tepsibe tettem és ismét pihentettem 15'. A sütőt előmelegítettem az alsó részre edénybe vizet tettem majd a tésztát késsel bevágtam pár helyen és langyos vízbe mártott ecsettel átkentem. 220 fokon 40' sütöttem mikor kivettem ismét lespricceltem vízzel és rácsra tettem hűlni.
Jó étvágyat kívánok !
Ezer éve nem sütöttem kenyeret. Nagyon szép lett a te kenyered!
VálaszTörlésEz a kenyered is nagyon szép!
VálaszTörlésDe jó, hogy megsütötted! :-) gyönyörű lett!!!!!
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki. Régebben én is sütöttem, de valahogy nem volt jó. Gépben készítettem és sűrű volt.Te gondolom a gáztűzhelyben sütöd. Majd kipróbálom, de esetleg írhatsz néhány jó tanácsot. :)))
VálaszTörlésMarti M köszi!
VálaszTörlésKatalin köszönöm!
Anikó nagyon finom kenyér köszi a receptet!
sucika köszi. Ha már sütöttél akkor nem nagy ördöngösség gáztűzhelyben sütni . Általában a recepteknél jelzem a hőfokot vagy azt hogy vizet tegyél be a tűzhely alsó részére! Bármi kérdésed van szívesen válaszolok!