Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg sertés zsír
2 db tojássárgája
kis doboz tejföl
1/2 dl tej
1 mk cukor
csipet só
2 dkg élesztő
reszelt citromhéj
tölteléknek:lekvár, dió, mák bármelyik
*
Elkészítése: Meglangyosított tejbe morzsoltam az élesztőt bele a cukor és kevés liszt felfuttattam. A lisztet és zsírt összemorzsoltam és a megkelt élesztővel és többi hozzávalóval tésztát dagasztottam. Lisztet szórtam a tészta tetejére letakartam és hűtőbe 1 órát pihentettem/kelesztettem/. Deszkára borítottam a tésztát kinyújtottam 1 cm vastagra és derelyevágóval négyzeteket vágtam belőle , aminek a közepébe lekvárt kanalaztam/ fele mennyiségbe szilvalekvárt a másik felébe sárgabaracklekvárt amihez darált diót kevertem /. A tésztát feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tojásfehérjével megkentem és kristálycukorral beszórtam és még 15' kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt amikor letelt a kelesztés akkor sütőbe pakoltam a tepsit ahol 200 fokon 25' sütöttem . Nagyon finom sütemény!
(Lehet hogy legközelebb kisebbekre vágom de én most ilyenre akartam !)
Jó étvágyat!
Remekül néz ki, én egy mákos-lekvárosat kérnék. :-))
VálaszTörlésTyűha! Ízörzők recept, már írom is a receptkönyvembe. Évikém, nagyon gusztusosak a kiflikéid❤️
VálaszTörlésDe kívánatosak!!!
VálaszTörlésteller-cake bocsi de csak most válaszolok, sajnos már ez az adag régen elfogyott de legközelebb szólok és küldök:-))
VálaszTörlésEmőke köszönöm!
Vicuska köszi!