Hozzávalók
/18 cm forma/
tészta:
3 tojásos piskóta
krém:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
2 db tojás
3 dl tej
12 dkg vaj
6 dkg étcsokoládé dísznek+ eper
*
Elkészítése:Piskóta receptje itt./ A piskóta készítésénél 1 tk lisztet helyettesítettem 1 tk kakaóporral/ Krém: edénybe kanalaztam a lisztet , kakaóport, a kimért cukrot összevegyítettem majd hozzátettem a tojást és a tejet amivel jól összekevertem. Ezután lassú tűzön összefőztem besűrítettem állandó keverés közben majd tűzről levéve hagytam kihűlni. A vajat kikevertem majd összekevertem a kakaós krémmel. Tortalapot kettévágtam megkentem a krémmel majd tetejét és körben is krémmel vontam be. Hűtőbe tettem 1 órára, majd az étcsokoládéból zöldséghámozóval lefaragtam ezt szórtam a torta tetejére körbe. 2-3 kocka csokoládé darabkát megolvasztottam ebbe mártottam a megmosott lecsepegtetett epret és a torta közepére tettem . A torta nagyon ízlett az ünnepeltnek és a család többi tagjának is!!
Ui: Ezt a krémet most készítettem először de szerintem ilyen kis tortához ez a mennyiség sok! A krém nagyon finom maradékot hűtőbe tettem babapiskótával jó lesz poharas desszertnek!
Ui: Ezt a krémet most készítettem először de szerintem ilyen kis tortához ez a mennyiség sok! A krém nagyon finom maradékot hűtőbe tettem babapiskótával jó lesz poharas desszertnek!
Jaj csoki😀torta!!!! Hmmmm...hami! Guszta nagyon kedves Éva!!!
VálaszTörlés