Hozzávalók:
/4 db-hoz/
100 ml tej
1 evőkanál cukor
10 g élesztő
250 g finomliszt
50 g rétesliszt
20 g étolaj
1/2 tk só
1 felvert tojás fele
50 g natúr joghurt /helyett most kefir/
tészta kenéséhez: felvert tojás másik fele
szezámmag
*
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hozzá a cukor és kevés liszt majd vártam még felfutott. A liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam a tésztát kiemeltem a tálból az edényt beolajoztam majd a tésztát mikor visszahelyeztem a tetejét is átkentem olajos kézzel, hagytam hogy duplájára keljen. Enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztát és 4 felé osztottam egyenként gömbölygettem majd kicsit lenyomtam és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol még 1/2 órát pihentettem . Ezután felvert tojással megkentem és beszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőbe tettem ahol 180 fokon 20' sültek.
Forrás: innen (Nagyon sok jó receptet próbáltam már ki erről az oldalról is! Köszönet ezért a receptért is mert nagyon finom !)
Gyönyörűek ezek a zsemlék!!!! :)
VálaszTörlésÉvike, csodásak lettek a zsemléid!
VálaszTörlés