Hozzávalók:
8 dkg. finomliszt
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 csapott mokkáskanál sütőpor
csipet só
csipet só
1 dl szoba hőmérsékletű víz
*
Elkészítése: Hozzávalókból tésztát gyúrtam és négy felé osztottam. Egyenként a tésztát egészen vékonyra nyújtottam hústűvel szurkáltam meg késsel négyfelé vágtam és felforrósított teflon edénybe megsütöttem mindkét oldalát a tésztának. A félretett tésztát letakartam egy kis tálkával még rákerült a sor:-) A többi tésztát is kisütöttem.. Akár magában csupán elropogtatva /mint ahogy most én csináltam/, vagy valami szósszal is nagyon finom lehet!
Jó étvágyat kívánok !
Lepénykenyeret mindig a te recepted alapján készítek, kipróbálom ezt is. :-)
VálaszTörlésPászka- vagy macesz-lapokat készen szoktam venni, egy és félkilós dobozokban kapható, és lisztje is van. Én most is tojás, fűszerek, víz, olaj, zöldpetrezselyem keverékéből készítettem levesbe gombócot. De szoktam többféle szószba is mártogatni, vagy keksz nagyságra tördelni és megkenni különböző krémekkel.
VálaszTörlésteller-cake örülök hogy ez is tetszik, nagyon finom!
VálaszTörlésLívia már régebben is ettem habár az bolti volt de csupán akkor is csak úgy magában elrágcsáltam.