Hozzávalók:
tészta:
30 dkg liszt
csipetnyi só
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
3 dkg olvasztott margarin
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 teáskanál vaníliacukor
töltelék:
1 evőkanál olvasztott margarin
2 evőkanál cukor
2 evőkanál őrölt fahéj
*
Elkészítés: Tészta hozzávalóiból a szokásos módon bedagasztottam a tésztát és 30' pihentettem. Gyúródeszkára borítottam ahol 5 felé vágtam a tésztát majd a darabokat még kétfelé és egyesével gömbölyítettem meg amit 10' ismét pihentettem. Ezután a tészta darabokból egyesével csíkot nyújtottam amit először olvasztott vajjal kentem majd megszórtam a cukor és fahéj keverékével és egy másik tészta darabot amit szintén kinyújtottam rátettem a töltelékre kicsit rányomtam majd derelyevágóval szélétől kezdve cm távolságban bevágtam úgy hogy a két vége egyben maradjon. Megsodortam majd feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Mikor elkészültem az egésszel akkor ismét 30' pihentettem. Előmelegített sütőbe tettem /előtte lekentem 1 tojássárgájával/ és 200 fokon 25' sütöttem. Mikor a sütőből kivettem még forró volt mikor átkentem olvasztott vajjal és porcukorral megszórtam. Nagyon -nagyon finom puha!
Ui: Érdemes az említett blogon megnézni az elkészítési fázisokat. Akár lekvár és mák , esetleg dió, csokoládé, vagy vaníliakrém töltelékkel is nagyon finom lehet!
Szép briósokat formáztál. :) Nálunk is készült hasonló, csak mákkal. Fahéjjal is nagyon finom az biztos. :)
VálaszTörlésHa a horoszkópon nem azt írta volna: hagyj fel végre a sok szénhidráttal, hiszen itt a sok tavaszi zöldség"...akkor ezt azonnal megsütném:-)
VálaszTörlésKésőbb megteszem, mert annyira csodálatos, Évi!♥
Okki köszönöm! A mákos is kedvenc!
VálaszTörlésEmőke na jó kicsit zöldség, aztán jöhet kevés édes:-))