Hozzávalók:
1/2 l tej
2 db tojás
10 dkg cukor
darabka vaníliarúd /vaníliacukor
*
Elkészítése: Edénybe öntöttem a tejet hozzátettem a vaníliarúd kikapart magját a cukor felét és feltettem főni. Az egész tojásokat a cukor másik felével alaposan kikavartam. A tejet levettem a tűzhelyről és a tojásos keveréket lassan csurgattam bele közben habverővel vertem, majd tűzhelyre visszatettem és ott folytattam a habverést miközben kicsit besűrűsödött. Ekkor levettem a tűzhelyről még kicsit hűlt addig is vertem majd leszűrtem és hagytam teljesen kihűlni ezután betettem a mélyhűtőbe.Pár alkalommal kivettem a hűtőből és átkevertem, másnap szobahőmérsékleten hagytam kicsit majd szedtem belőle kis tejszínt tettem hozzá és megállapíthattam hogy nagyon finom!
Kellemes hűsölést!
A legfinomabbak a főzött fagyik.:) Bármikor jöhet, különösen ilyen melegben. ;)
VálaszTörlésAz előttem szólóhoz csatlakoznék, nekem is ez a véleményem!:) Fincsi lehet! Gyakorlatilag egy madártej, hab nélkül.
VálaszTörlés