Oldalak

2015. június 7., vasárnap

Eperdzsem téli napokra

Az év első  télire szánt adagját elkészítettem. Nem szoktam  egyfajtából sokat elrakni , ennek fő oka  az hogy bármit is teszek el azt mind zöldségesből veszem kertünk vagy egyéb forrásunk nincs ahonnan kapnánk sajnos! Így inkább keveset de többfélét, az epret követi majd a sárgabarack /abból talán többet teszek el/ és a szilva ami aránylag elfogadható áron szokott lenni ebből szoktam a legtöbb lekvárt készíteni. A sort augusztus végén a lecsó fogja zárni amiből szintén többet pakolok el a téli napokra !
                                                                            
Előző évben készítettem először eperből  ami nagyon finom volt ízlett a családnak .Az elkészítéséhez a Dzsemfix szupert 3:1 használtam és mindent úgy ahogy az ajánláson szerepel!
Ui: Érdekes az előző évben pont ezen a napon jelentettem meg a receptet itt megtalálható! 
Téli napokra !

3 megjegyzés:

  1. Látom nálad s szépek lettek! Én is pénteken készítettem az első adagot, nem sokat, úgy is mondhatnám elég kevéske lett :-)

    VálaszTörlés
  2. És milyen szép kis kendőcskéjük is van :)
    Az meg igazán okos ember volt aki kitalálta a dzsemfixet, mióta ezzel csinálom az eperdzsemet sokkal jobb a színe meg az állaga. Na és az íze is, mert nem kell annyira szétfőzni. A szilvából lehet olyan igazi, jó kemény lekvárt főzni mint a nagyim csinálta, de az eper sokkal érzékenyebb..
    A múltkor a Dr. Oetker lapjára tévedtem, van pár érdekes receptjük többféle gyümölcshöz: http://bit.ly/befozok
    Már az eperből is kipróbáltam a mentásat (a gyömbéreset azért nem mertem :) ), meg a barackosokból kinéztem a zöldalmásat. Barackból nekem is biztos több lesz, lehet vele picit kísérletezni :)

    VálaszTörlés
  3. Katalin láttam szépek nálad is ! Nekem szerintem nem is lesz több, mivel eléggé drága még a gyümölcs eperből többet nem csinálok!
    zsildi77 üdvözöllek! Örülök hogy tetszik köszönöm. Valóban praktikus ez a dzsemfix, az elmúlt évben készítettem epret és sárgabarackot ezzel. Szilvalekvárt sütőben szoktam ahhoz nem teszek dzsemfixet. Almát ízesítettem ami nagyon ízlett , viszont a szilva ízesítést inkább kihagyom kipróbáltam de maradok a hagyományos igazi szilvalekvárnál imádom! Azért megnézem és köszi az ajánlott oldalt:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)