Hozzávalók:
4 db tojás
7 evőkanál porcukor
8 dkg sertészsír
5 evőkanál liszt
12 dkg. darált mák
1 cs. sütőpor
tepsit : zsírozni lisztezni kell
*
Elkészítése: Tojásokat kettévettem. Sárgájához tettem a zsírt és 5 evőkanál porcukrot és jól kikevertem majd kanalanként tettem hozzá a mákot amivel szintén elkevertem. Fehérjét 2 evőkanál porcukorral felvertem habnak és ehhez öntöttem a mákos keveréket és végül a sütőporos liszttel kevertem össze. Zsírral kikent liszttel beszórt kisebb méretű/25x19 cm/ tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Még melegen deszkára borítottam és pogácsaszaggatóval félholdakat szaggattam belőle majd porcukrot szórtam a tetejére. Nagyon finom piskóta jellegű sütemény!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)