Kedvenc krémem egyike , most elkészítettem
Citromhabnál látott krémet ami nagyon megtetszett!(Martha Stewart receptje!)
Hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 1/2 citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 120 g cukor
- 20 g étkezési keményítő
- 50 g vaj
Elkészítése: Tojássárgáját a citromhéjjal , citromlével és cukorral valamint az étkezési keményítővel edénybe tettem . Tűzön folyamatosan kevergetve felforrósítottam csupán annyira hogy besűrűsödjön.Tűzről levettem és egy sűrű szövésű szűrőn áttörtem és jól lehűtöttem.A krém nagyon finom !!
*Apró sütemények töltésére vagy csak pohárkrémnek is finom lehet!
* Ehhez az alapkrémhez hozzáadva natúr sajtkrémet + ízlés szerint cukrot bármilyen tekercs töltésére vagy akár torta töltésére is megfelel/ Példát láttam a blogon erre is
Mákos tekercs citromkrémmel
Tyűha! Ez remek, köszönöm Éva! Nagyon kedvelem a kissé fanyar ízeket.
VálaszTörlés