Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó/szárított/, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 2 evőkanál aprított petrezselyem/friss, chili ízlés szerint, 1 teáskanál fűszerkömény/őrölt, 1 teáskanál koriander/őrölt , 1 tk. sütőpor. só és bors ízlés szerint, 1 evőkanál víz, olaj a sütéshez.
🌸
Elkészítése: Borsót beáztattam egy éjszakára, másnap lecsöpögtettem és aprítógépben finomra daráltam. Ezután tettem hozzá a tojást az apróra vágott hagymát és a fűszereket. Összekevertem és 30' pihentettem. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formáltam, kézzel kinyomtam a nedvességet és olajban pirosra sütöttem.Ui: Mikor a receptet olvastam nem tudtam milyen is lehet az íze? Most már tudom nagyon finom !!
A receptet itt találtam!
Jó étvágyat kívánok !
Finom is. :) A római köményt nem szeretem, de ebbe illik az íze. Nagyobb üzletekben lehet kapni.
VálaszTörlésBridge soha nem kóstoltam még a római köményt, a lányom mondta hogy eléggé aromás.Nekem most ahogy elkészítettem is finom volt.
VálaszTörlés