Régebben egy blogjáték alkalmával készítettem egy igen finom zöldbabos rizst. Gondoltam elkészítem bulgurral is jó ötlet volt mert nagyon finom lett!
Hozzávalók:kevés mennyiségből készítettem: 15 dkg zöldbab, 15 dkg darált hús, 10 dkg bulgur, fűszerek: só, őrölt bors, morzsolt rozmaring, kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés reszelt sajt és összevágott petrezselyem.
Elkészítése: Először a bulgurt készítettem elő. Vizet forraltam amibe csipetnyi sót és őrölt borsot tettem. Edénybe öntöttem a bulgurt és a forrásban lévő vízzel leöntöttem annyival ami jól ellepte az edényt letakarva hagytam 25' párában puhulni. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát hozzátettem a darált húst fűszereztem sóval, rozmaringgal és őrölt borssal kicsit együtt pároltam az egészet majd a babot is hozzátéve és kevés vizet öntve rá fedő alatt puhára főztem. A végén a bulgurral összekevertem és már lehetett is tálalni. Kevés reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórtam meg. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
Tegnap elolvastam a bejegyzést. Ugyan a zöldbabos rizst nem néztem meg hogy készíted, de ötletnek jó volt, és megsütöttem a saját változatomat ma ebédre. Köszi. :)
VálaszTörlésBridge örülök hogy tettél egy próbát, egészségedre! Nekem a babos és a bulguros változat is nagyon ízlett!
VálaszTörlés