Oldalak

2016. május 19., csütörtök

Fahéjas-kókuszos keksz

Régebben  csokis-kókuszos változatban készült, most az unokák által is kedvelt fahéjjal ízesítettem!
                                                                         

Hozzávalók: 12,5 dkg margarin, pár csepp vanília aroma, 9 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 5 dkg kókuszreszelék, cukorka.
Elkészítése:Margarint a cukorral és az aromával kikevertem majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. Apró gombócokat formáltam a tésztából amit sütőpapírral  bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb és egy üvegpohár aljával lenyomtam a tésztát. Közepébe cukrot tettem és előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Nagyon finom lett ez a fahéjas változata is!
(Ideális édesség  kirándulásra  kicsiknek  nagyoknak egyaránt!)
Megkínálhatlak?

                                                                                     

4 megjegyzés:

  1. Igen, kérek szépen! :)
    És köszönöm szépen a receptet is!

    VálaszTörlés
  2. Palkó legközelebb gondolok rád, sajnos már unokák eltüntették! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  3. Néztem az apró képen, hogy milyen jó a formád, azután olvastam, hogy üvegpohár alja... :) Nagyon ötletes, és mutatós.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)