A receptet itt találtam ezzel a bevezetéssel együtt:
"A Rösti
eredetileg a svájci konyha sajátja, a fondü és a raclette mellett. Sokféle
krumpliételt hívnak Magyarországon "röszti"-nek, de Svájcban ez
RÖSTI, st-vel írva és ejtve és ez az eredeti receptje.
Ez egy
igazi, tradicionális svájci "parasztétel". Olyasmi volt ez, mint
nálunk a szalonnás, hagymás..."
*
*
Hozzávalók fele mennyiségből /2 adag/:1/2 kg burgonya, 2 evőkanál napraforgó olaj, só ízlés szerint, 5 dkg húsos szalonna/ nélküle is elkészíthető/.
Elkészítése: A burgonyát héjával együtt megfőztem és a vízben hagytam kihűlni. Megpucoltam majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Serpenyőbe forrósítottam az olajat amibe tettem a felkockázott szalonnát és megdinszteltem. Ezután tettem hozzá a reszelt krumplit kevés sót tettem rá és 2-3 evőkanál vizet. Összekevertem óvatosan és pirítottam az egészet sütőlapáttal alányúltam és egyben fordítottam meg hogy a felső része is lepiruljon.Mikor elkészült egyben csúsztattam a tányérra. Salátával vagy szaftos húsok mellé köretként is kiváló lehet! Nekünk most a salátás változattal volt /nyers lecsó/! Nagyon finom!
Jó étvágyat !
Köszönöm ezúton is a jelentkezésed!
VálaszTörlésÉvi én köszönöm hogy rátalálhattam erre az ételre a játékod apropóján!
VálaszTörlés