Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, bundához: 1 db tojás, 1 ek. liszt, 1 ek.tej, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez
Elkészítése: Megmosott és szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam sóztam és borsoztam félretettem. A tojáshoz tettem az áttört fokhagymát habosra kevertem majd hozzáadtam a lisztet amivel kikevertem és végül a tejjel lazítottam a masszát. A csirkedarabokat megforgattam ebben a masszában és forró olajban közepes lángon kisütöttem. Papírtörlőre szedtem hogy a fölösleges olaj lecsepegjen . Most köretet nem is készítettem mellé csupán a napokban elkészített csípős szószt kanalaztuk mellé amivel nagyon finom volt!
forrás:napilapból( 40 dkg húsból még egyszer ugyanennyi lett mint ami a képen látható)
Jó étvágyat kívánok !
Ezt jó ötletnek tartom, pont ma vettem egy szép mell-darabot, s elgondolkodtam rajta, hogyan használjam fel. Ki fogom próbálni, pláne, hogy van itthon még egy kevés csípős mártásom is ! :-)
VálaszTörlésGondolom a rizs illik hozzá köretnek.....
aranyos fodorka örülök hogy tetszik, majd meglátod mennyire finom. Szerintem akár rizst vagy sült krumplit csinálsz bármelyik jó hozzá! Ha most ennél akkor csak kovászos uborkával falatoznám az biztos:-)) Egészségedre!
VálaszTörlés