Elkészítése: Élesztőt kevés langyos tejbe kevés cukorral és liszttel kelesztettem. Reszelt narancshéjat tálba tettem amire ráöntöttem a kimért lisztet, cukrot, sót, narancslevet , tejet és a megkelt élesztőt. Bedagasztottam a tésztát és vizes ruhával letakartam kelesztettem 1 órát. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát és kétfelé vettem majd egyesével megsodortam rúdnak végül a két részt összetekertem és egy sütőpapírral bélelt tortaformába/18 cm átm./ tettem . Letakarva hagytam ismét 20'pihenni majd kevés víz és méz keverékével lekentem és vágott mandulával szórtam be. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.Mikor kihűlt a formából kivettem ! Nagyon finom volt az illata már mikor sült is! Finom puha kalács!( Bár húsvét kicsit már elmúlt de bármikor szívesen megsütöm!)
Jó étvágyat kívánok !
De szép magas kalács lett!
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlés