Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, egy kisebb vagy nagynak a fele paprika- paradicsom, őrölt bors,só, pirospaprika, házi bolognai fűszerkeverék, 1 dl paradicsomlé. Tészta, kevés reszelt sajt.
Elkészítése:Megpucoltam a hagymákat apróra daraboltam. Olajat melegítettem amin megdinszteltem a kétféle hagymát hozzá tettem a feldarabolt paprikát paradicsomot együtt pároltam az egészet majd fűszereztem borssal pirospaprikával csípős paprikával és rátettem a húst összekevertem sóztam.(ez eddig mint a pörkölt alap) Mikor már kezdett főni akkor szórtam rá a házi bolognai fűszerkeverékből és felöntöttem a paradicsomlével. Addig főztem még a hús megpuhult ha kicsit apad a leve lehet kevés vizet önteni rá közben. A tésztát szokásos módon kifőztem majd rákanalaztam a szószt és reszelt sajttal szórtam be. Nagyon finom!
Ui: Természetesen az étel fűszerezését mindenki ízlés szerinti mennyiségben használhatja!
Jó étvágyat !
Imádom az ilyen ételeket! :)
VálaszTörlésErre lehet mondani, hogy egyszerű de nagyszerű! :-)
VálaszTörlés