Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg meggyet vettem arra gondolva hogy magozás közben azért jusson már nekem is kevés belőle:-)) Mielőtt a magozáshoz kezdtem volna a kis üvegeket alaposan kimostam tálcára pakolva oda készítettem. A kimagozott meggyet edénybe öntöttem leturmixoltam/darálni is lehet de akkor a leve nagy része elfolyik, szerintem akár kézzel is lehet szétnyomni ?/ erre szórtam rá a zacskó tartalmát amivel jól átkevertem ekkor öntöttem hozzá 3 evőkanál citromlevet. Lassú tűzön kezdtem el főzni közben kevertem , mikor 3-4 ' már forrt akkor öntöttem hozzá 1/2 kg cukrot és tovább főztem de ekkor is csupán az ismételt forrástól számított 5'-ig főztem és már szedtem is az üvegekbe. Ezután celofánt és az üveg kupakját csavartam a tetejére. Hagytam az asztalon pihenni és csak másnap címkéztem és raktam a polcra! Íze és állaga is nagyon tetszik , 4 kis üveg teli és egy kevéske lett ebből a mennyiségből !
Zárjuk üvegbe a nyár ízét!
De szép a virágos tető! Mi is tettünk el meggyet a fagyóba. Sajnos, később lesz időnk valaminek elkészíteni. Remélem, nem lesz baja.
VálaszTörlésÉvi semmi baja nem lesz attól ne féljél !
VálaszTörlésJó kis meló ebben a melegben..de milyen jó lesz télen előszedni. :-)
VálaszTörlésteller-cake az biztos hogy pepecs munka de megéri , bárcsak többet tudnék eltenni:)
VálaszTörlés