Hozzávalók:tésztához: 30 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1 mk.só, 1- 1,5 dl langyos víz.kenésre: olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk. oregano. tetejére: tejföl, reszelt sajt, zöldség.
Elkészítése: Tálba kimért liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe kevés langyos vizet öntöttem és belemorzsoltam az élesztőt csipetnyi cukorral elkevertem. Mikor már kicsit felfutott az élesztő a többi vízzel és a sóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni, ekkor kevés lisztet szórtam a gyúrótáblára és átgyúrtam ismét a tésztát majd kicsit kelesztettem kb. 20' A második kelesztés után négyfelé vettem a tésztát és egyenként kinyújtottam. Vaslapon vagy mint én most felforrósított teflon edénybe megsütöttem mindkét oldalát a tésztának/ 2-3' oldalanként/. Még mielőtt elkezdtem sütni a tésztát kis edénybe öntöttem az olajat belereszeltem a fokhagymát beleszórtam a fűszert és összekevertem . A kisült tésztát ezzel a fűszeres olajjal kentem meg tejföllel és reszelt sajttal borítottam be végül zöldséget tettem a tetejére! Nagyon-nagyon finom!
Jó étvágyat !
Ui:Természetesen ahol többen vannak a családban a hozzávalók mennyisége növelhető:)
De szuper, el is készítem holnap vacsorára! :-)
VálaszTörlésFűszeres olajjal átitatott frissen kisült lepényke hmmm ... csakis mennyei lehetett.:)
VálaszTörlésNagyon jó!
VálaszTörlésKépzeld tegnap a szülőfalumban forgatott Marcsi. Sajnáltam is hogy nem most látogattunk haza. Szeptembertől valamikor kerül adásba. (Hosszúhetény)
Kipróbálva, ! A tetejére zöldség helyett rakott kolbász szeletkék nem rontottak az ízén :-)
VálaszTörlésteller-cake örülök hogy tetszik, egészségetekre!
VálaszTörlésNea köszi, valóban nagyon finom volt!
Melinda Sásdi köszi! Sokszor nézem a műsort, de inkább az írott recepteket szeretem nézegetni a blogjában. Azért majd figyelek!
aranyos fodorka örülök hogy elkészítetted egészségedre! A kolbásszal gondolom még finomabb volt!