Hozzávalók és elkészítése: Mennyiséget nem írok :paprika, paradicsom/ nálam rég bevált módszer hogy a paradicsom mennyisége a paprika mennyiségének a fele/, só kevés szalicil.Megtisztítottam megmostam a zöldségeket feldaraboltam . Nagyobb fazékba tettem a paprikát rá a paradicsomot sót és kevés vizet öntök rá. Elkezdem főzni majd mikor már kezd a paradicsom levet ereszteni ,( közben természetesen átkavarom az egészet ) akkor szórok rá késhegynyi szalicilt ismét átforgatom és már veszem is le a tűzhelyről és szedem az előkészített üvegekbe először a sűrűjét majd a levét osztom el . Fóliával ill. üvegtetővel zárom le.( Főzni nem főzöm sokáig így roppanós szinte a paprika!) Betakarom az üvegeket és másnapig száraz dunsztba tartom. Ezután díszítem és kerül a téli szállására!
* Ebből a kis mennyiségből 6 kis üveg lett , remélem folyt. köv.:)
Gyűjtögessünk finomságokat téli napokra!
Én is túlvagyok a lecsó-eltevésen, csak én mirelitbe, lefagyasztva teszem el. Micsoda jó dolog decemberben elővenni és a nyárra gondolni !!!
VálaszTörlésaranyos fodorka fagyasztva is finom lehet csak nekünk nincs akkora hűtőnk.Bizony finom jó kis pörkölt alá is !
VálaszTörlés