Hozzávalók: 15 dkg mexicói zöldségkeverék, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg szalonna, 20 dkg száraz tészta, 2 db tojás.Fűszerek: őrölt bors, csípős paprika, bazsalikom, oregánó, só.
Elkészítése: Zöldségkeveréket előfőztem de csupán roppanósra majd leszűrtem. Szalonnát apró kockákra vágtam kisütöttem hozzátettem a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát együtt dinszteltem. Ezután tettem hozzá a zöldségkeveréket majd fűszereztem/mennyiséget nem írtam ez ízlés szerint / egészen pici vizet öntöttem rá és összefőztem. A tésztát szokásos módon kifőztem majd a zöldséges raguhoz öntöttem elkevertem és külön kis edénybe felvertem 2 db tojást amihez 1 teáskanál tejfölt is tettem és ezt öntöttem a tésztára és sütöttem készre. Tálalásnál kevés vágott petrezselymet szórtam rá. Nagyon finom !
*Természetesen a kész zöldségkeverék helyett vegyes zöldséget apróra vágva szintén előfőzve elkészíthető!
Jó étvágyat!
Nagyon guszta! Én is szeretem az ilyen egyszerű, ám annál finomabb tésztás ételeket.
VálaszTörlésNea köszi !
VálaszTörlésAz ember amikor nem tudja mit főzzön Évát látogatja meg! Köszönöm !
VálaszTörlésHorváth Emerencia egészségetekre!
VálaszTörlés