Receptet itt találtam!
Hozzávalók: 2 db lepényhez: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 0,8 dl langyos víz, 0,8 dl natúr joghurt, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só. Töltelék: 15 dkg reszelt sajt.
🌸
Elkészítése: Cukrot a langyos vízbe tettem belemorzsoltam az élesztőt elkevertem és hagytam kicsit pihenni. Mikor már felfutott a joghurttal és a sóval liszthez öntöttem és sima tésztának összegyúrtam letakartam és 1 órát pihentettem. A sajtot közben lereszeltem. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam ahol kétfelé vettem a tésztát cipónak formáltam majd egyenként kinyújtottam köralakra. A tészta középső részén a reszelt sajt felét elegyengettem majd a tészta széleit körben behajtottam összecsíptem mint egy batyut liszttel megszórtam és megfordítottam hogy az összeillesztett rész legyen alul és ismét kinyújtottam . A körlap átmérője akkora legyen mint amiben sütni szeretnénk .A másik tésztát is elkészítettem hasonlóan. Teflon edényt feltettem a tűzhelyre szárazon felmelegítettem és ebbe tettem a lepényt amit közepes lángos mindkét oldalán megsütöttem .Csupán addig sütöttem egy-egy oldalát még barnulni kezdett. Ezután cikkekre vágtam és megállapítottam hogy nagyon-nagyon finom!Ui: Az én konyhámban most bableves után készült, elsőre sajttal töltöttem, de lehet akár juhtúróval is tölteni! Biztos kipróbálom majd egyszer azzal is !
Jó étvágyat kívánok!
Csudajól néz ki!
VálaszTörlésAni köszi és nagyon finom volt!
VálaszTörlés