Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg gyümölcs , 50 dkg cukor, 3 evőkanál citromlé, és a meggylekvárnál jól bevált "Haas" 2:1 lekvár készítéséhez ! Gyümölcsöt megmostam többször majd magját eltávolítottam a gyümölcsöt feldaraboltam . Ezután turmixoltam /darálni is lehet/ majd a befőzőporral összekevertem feltettem a tűzhelyre és felforraltam kb. 5' főtt mikor hozzákevertem a cukrot és citromlevet . Mikor elkezdett főni szintén 5' forraltam majd az előzőleg odakészített kimosott üvegekbe szedtem és előbb fóliával majd az üvegtetővel lezártam. Hagytam az asztalon kihűlni csak ezután "öltöztettem" és tettem a polcon várakozó társai mellé:)
Zárjuk üvegbe a nyár izét !
*
*
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ingyen letölthető befőttes üvegekre szép címkék itt !
Me gustaría probar tu dulce se ve exquisito,abrazos
VálaszTörlésRosita Vargas köszi!
VálaszTörlés