Oldalak

2016. július 9., szombat

Sárgabaracklekvár -téli napokra

Sárgabarackból is készítettem lekvárt most egy adagot amiből 5 kis üveggel lett. Amíg szezonja van  figyelem az árakat és ha úgy alakul még egy adagot  készítek!
                                                                             

Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg gyümölcs , 50 dkg cukor, 3 evőkanál citromlé, és a meggylekvárnál jól bevált "Haas" 2:1 lekvár készítéséhez ! Gyümölcsöt megmostam többször majd magját eltávolítottam  a gyümölcsöt feldaraboltam . Ezután turmixoltam /darálni is lehet/ majd a befőzőporral összekevertem feltettem a tűzhelyre és felforraltam kb. 5' főtt mikor hozzákevertem a cukrot és citromlevet . Mikor elkezdett főni szintén 5' forraltam majd az előzőleg odakészített kimosott üvegekbe szedtem és előbb fóliával majd az üvegtetővel lezártam. Hagytam az asztalon kihűlni  csak ezután "öltöztettem" és tettem a polcon várakozó társai mellé:)
Zárjuk üvegbe a nyár izét !
*
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe  ingyen letölthető befőttes üvegekre szép címkék  itt !

2 megjegyzés:

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)