Hozzávalók:2 kg uborka, 1/2 kg vöröshagyma, felöntőlé: 3 dl víz, 3 dl cukor, 2 dl 10 %-s ecet, 1/2 dl só, 1/2 kávéskanál Na-benzoát, 1/2 kávéskanál citromsav..
Elkészítése: Megpucoltam a vöröshagymát vékonyra felszeleteltem. Uborkát szintén hibás részeitől megszabadítottam majd többször átmostam és legyalultam. Összeöntöttem a felszeletelt zöldségeket egy fazékba . A kimért vízből kb. 1 dl meglangyosítottam amiben feloldottam a kétféle port és cukrot majd hozzátettem a többi folyadékot elkevertem és ráöntöttem a hagymás-uborkás keverékre amit jól átforgattam és letakarva hűvös helyre pakoltam ahol 1 napig pihent közben többször óvatosan megkevertem . Másnap kimosott üvegekbe pakoltam előbb a sűrűjét majd a levét kanalaztam rá. Fóliával és üvegtetővel lefedtem és tettem téli pihenő helyükre! Már most annyira finom volt az illata, kevés hozzávalóból könnyen elkészíthető érdemes kipróbálni! Köszi a receptet!
Rakjunk üvegekbe minél több finomságot téli napokra!
Nagyon tetszik a recept. Még soha nem tettem el uborkát, ezért nem tudom mivel kellene letakarni? Konyharuha? Fedő? Köszönöm a válaszát.
VálaszTörlésZsuzsa Aranyosiné Markotai örülök hogy tetszik, szerintem fedő a legjobb mivel hagyma is van benne erős az illata de finom! Sok sikert!
VálaszTörlés