Hozzávalók: 3 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db krumpli, 1/2 l hús alaplé/ 1 db leveskockából készítettem /, só, őrölt bors, olaj, ízlés szerint főzőtejszín
Elkészítése: Vöröshagymát, fokhagymát megtisztítottam felkockáztam és az olajon megdinszteltem. A krumplit megtisztítás után felkockáztam és hozzátettem a hagymához majd felöntöttem az alaplével sót és pici borsót tettem hozzá és addig főztem még puha lett a krumpli. Ekkor leturmixoltam visszatettem a tűzhelyre és 1/2 dl főzőtejszínt kevertem hozzá amivel ismét felfőztem. Nagyon ízlett mindkettőnknek, még férjuram is kétszer szedett!
Jó étvágyat!
Imádom az ilyen leveseket. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésÉvi csak ajánlani tudom mert egyszerű és igen finom. Egészségedre!
VálaszTörlés