Hozzávalók:25 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl tej, csipet só, 1 evőkanál cukor, 3 dkg olvasztott margarin, 1 tojás sárgája, szilvalekvár, tetejére 1 evőkanál cukor+ 1 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet szórtam bele és hagytam felfutni. A kimért liszthez tettem a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam 1/2 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam és egy nagyobb pohárral / 11 cm/ kiszaggattam , tészta közepébe tettem a lekvárt és összecsíptem gömbölygettem . Zsírral kikent tepsibe pakoltam az összecsípett részét tettem alulra. Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. A tészta tetejét tejbe mártott kenőtollal átkentem és cukros-fahéjas keverékkel megszórtam. Sütőbe tettem ahol 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom !
/ 6 db lett ebből a mennyiségből de ilyen szép nagyok/
Jó étvágyat kívánok !
Milyen cseles, megszólalásig hasonlít egy zsömlére, de mikor felvágjuk , előbukkan a finom meglepetés!
VálaszTörlésNagyon ötletes!!!
Először én is azt hittem, hogy zsemlék, aztán mikor olvastam, kiderült, hogy mégsem :-) Tényleg szép nagyok lettek! A házi szilvalekvárral pedig csak finomak lehetnek :-)
VálaszTörlésSzia Éva!
VálaszTörlésTudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html
Emőke cselezd ki egyszer magadat ezzel mert nagyon finom így együtt a szilvalekvár és a tetején a fahéj :-))
VálaszTörlésKatalin köszi!
Zsuzsanna Máthé köszi hogy gondoltál rám és szóltál mindkét játékra jelentkeztem!