Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
2 dl olaj
*
Elkészítése:Héjában megfőztem a krumplit majd mikor kihűlt megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam. Az élesztőt a krumplival morzsoltam össze majd 1,5 dl olajat öntöttem hozzá amivel összevegyítettem beletettem a sót és a lisztet mindezekből tésztát gyúrtam amit letakarva 30' pihentettem. Ezután kinyújtottam a tésztát maradék olajjal megkentem és mint a bejglit feltekertem és 15' ismét pihentettem majd még egyszer nyújtottam kentem és pihentettem 15'. A tésztát ezután kinyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol a pogácsák tetejét szezám és lenmag keverékével beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
* A receptben azt írták hogy még finomabb ha olívaolajjal készítjük, fele mennyiséget tudtam ezzel helyettesíteni! Nagyon finom pogácsa!
A receptet itt találtam!* A receptben azt írták hogy még finomabb ha olívaolajjal készítjük, fele mennyiséget tudtam ezzel helyettesíteni! Nagyon finom pogácsa!
Jó falatozást kívánok!
De szépek lettek!
VálaszTörlésHú,de guszta! Nálunk még a lisztet is helyettesíteni kell rizsliszttel ,nem tudom,hogy sikerülne-e azzal a pogácsa? Elmentem a receptet,aztán majd meglátom....
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlésMamka rizslisztet eddig még nem használtam de megérné kipróbálnod mert nagyon finom!