Hozzávalók: Cukkini, töltelékhez: 1 db zsömle, vöröshagyma, 1 db tojás, só, őrölt bors, majoránna, petrezselyem, 1 db csirkemáj, sajt, kevés olaj.
🌻
Elkészítése: Cukkinit kettévágtam középen kikanalaztam sóval és borssal beszórtam az üreget és elkészítettem a tölteléket. Zsömlét beáztattam vízbe majd kinyomtam. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát amit a zsömléhez tettem a tojással és a fűszerekkel együtt végül a csirkemájat elkaparva és az apróra vágott petrezselymet kevés reszelt sajtot is tettem a töltelékbe. Az egészet összedolgoztam és a kikapart cukkinik közepébe töltöttem majd reszelt sajttal szórtam meg a tetejét. Zsírral kikent tepsibe pakoltam ahol 180 fokon 25' sütöttem.( A fűszerezés mennyisége ízléstől függően!)
Jó étvágyat kívánok !
Ez nagyon klasszul hangzik. Anyának terem cukkini a kertjében és most pont egy csirkemáj felhasználásán gondolkozom. :-) Lehet, inkább ebbe kerül bele. :-)
VálaszTörlésDe jó ötlet! Mindenem van itthon, de húsom nem volt. Először gondoltam, csak valamiféle zöldséggel töltöm a cukkinimet. Olvasva a blogodat aztán a fejemre ütöttem, hiszen máj az van ! No, hát ma kipróbálom a recepted.:-)
VálaszTörlésÉn is a héten készítettem hússal, de még nem tettem be a blogomba.Most eszembe juttattad. A férjem nem rajong érte, de ennek ellenére most ízlett neki és dicsérte.
VálaszTörlésÉvi ha még kertben van is cukkini akkor rajta készítsd el mert nagyon finom! Egészségedre!
VálaszTörlésaranyos fodorka örülök hogy adtam egy ötletet, egészségedre!
Lívia lehet hogy hússal az én férjuram is megette volna de ennek csak a töltelékét volt hajlandó enni sajnos! Nem szereti a zöldséges ételeket.