Hozzávalók: 1 kg alma,2 evőkanál citromlé, 15 dkg cukor, 1/2 mk. mézes fűszer keverék, csipetnyi nátrium benzoát.
Elkészítése: Megmostam az almát majd feldaraboltam/héját nem vágtam le. Edénybe tettem ráöntöttem a citromlevet és annyi vizet hogy éppen ellepje. Elkezdtem főzni, mikor már jó puha volt az alma tűzhelyről levettem turmixoltam majd visszatettem tűzhelyre ekkor tettem hozzá a cukrot és a fűszert. Addig főztem és közben kevertem még elérte a kellő sűrűséget ekkor belekevertem a tartósítót és kanalaztam az odakészített üvegekbe lezártam fóliával üvegtetővel . Üvegeket fejre állítottam 5' majd vissza és betakargattam másnapig így pihentek. Ezután jött az öltöztetés és ment szálláshelyére:)
*
Ui:Utóbbi hetekben sok helyen olvastam a befőzésnél használt tartósítószerekről a megosztó véleményeket ! Tudom én is hogy anélkül egészségesebb, de mivel bérházban lakunk a hűvös kamra itt nem biztosított . Annak érdekében hogy amit elteszek üvegekbe tudjuk is az ízét élvezni , ne kidobott munka és elpocsékolt zöldség-gyümölcs legyen kénytelen vagyok ha keveset is de használni a tartósítószert !
Téli napokra !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)