Hozzávalók: tészta:25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1/2 kk. só, 1,5-2 dl tej, 12,5 dkg margarin, 5 dkg liszt. Töltelék: 12,5 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor.
🌸
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kiskanál lisztet kevertem hozzá és hagytam pihenni. Kimért liszthez tettem a sót maradék cukrot és a felfutott élesztőt az egészet a maradék tejjel bedagasztottam annyi tejet tettem hozzá amivel könnyű lett a tészta / nekem nem kellett a 2 dl tej. Letakartam és hagytam duplájára kelni. A margarint és a lisztet összegyúrtam gyors mozdulatokkal hogy ne olvadjon kezemtől a margarin, szögletesre formáltam és még kelt a tészta hűtőbe pakoltam. Mikor kiborítottam a megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára szögletesre nyújtottam és a közepébe helyeztem a lisztes margarin darabot majd négy oldalról beborítottam ezután fóliába tettem és 1/2 órára hűtőbe pakoltam. Mikor letelt az idő ismét kinyújtottam a tésztát és hajtogattam majd még 1/2 órát pihentettem. Közben kikevertem a tölteléket. A kinyújtott tésztát megkentem ezzel a töltelékkel és feltekertem mint a bejglit majd kb. 2 cm. széles szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam amit előmelegített sütőbe tettem és 220 fokon sütöttem szép barnára ! Nagyon finom leveles lett a tésztája!( Ebből a tésztából lehet készíteni: túrós batyut vagy lekváros táskát is !)
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon szeretem a kakaós csigát! Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!
VálaszTörlésTimi akkor ez neked való, egészségedre!
VálaszTörlésKatalin köszönöm!
Én is ezzel a fajta tésztával szeretem a kakaóscsigát, de már régóta csak terv az elkészítése. Ha végre kicsit több időm lesz, nekiállok egy nap a recepted alapján.
VálaszTörlés