Hozzávalók:
30 dkg főtt áttört burgonya
30 ml tej
csipet cukor
12 g friss élesztő
125 g margarin
200 g liszt
1,5 csapott teáskanál só
1 db tojás/ ketté vettem a sárgájának a fele a tésztába a többi kenéshez/
*
Elkészítése:Héjában megfőztem a krumplit amit hideg vízbe lehűtöttem majd megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Kicsit meglangyosítottam a tejet cukrot és élesztőt beletettem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a kihűlt áttört krumplit sót és a margarint összemorzsoltam majd az élesztőt és tojássárgáját . Összegyúrtam dagasztottam a tésztát /elég lágy nem tettem hozzá több lisztet. Letakartam és 1 órát pihentettem a tésztát. Gyúródeszkát rétesliszttel megszórtam és erre borítottam ki a megkelt tésztát amit kinyújtottam 1/2 cm vastagra majd először félbehajtottam ezután két oldalról középre. Ezután ismét kinyújtottam most 2 cm vastagra és kiszaggattam. Sütőpapírral borított tepsire pakoltam ahol felvert tojással megkentem és még 10' pihentettem. Ezalatt előmelegítettem a sütőt ,majd a tepsit betettem és 190 fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor kóstoltuk meg nagyon finom valóban nagyon puha könnyű a tésztája!
/24 db lett ebből a mennyiségből/
Jó étvágyat kívánok !
❤️ Csodás a pogid. Egyből eszembe jutott a kandallós ősz egy csésze illatos tea mellé a pogácsád....❤️
VálaszTörlés