Hozzávalók:
1 fej káposzta
3 db piros paprika/ kápiapaprika kellett volna/
1 db uborka
3 db vöröshagyma
2 evőkanál só
4 evőkanál cukor
2 dl 10% ecet
őrölt bors
*
Elkészítése:Káposztát lereszeltem, paprikát megmostam magját kiszedtem és vékonyra felvágtam, uborkát szintén mostam majd gyalultam, vöröshagymát pucoltam vékonyra szeleteltem. Az összevágott zöldségeket egy nagyobb fazékba tettem sót és cukrot szórtam rá átforgattam alaposan hogy jól vegyüljön el majd ráöntöttem az ecetet és szórtam rá őrölt borsot ezzel is átforgattam . Közben kóstoltam hogy elég édes vagy elég savanyú? Ízlésnek megfelelően lehet korrigálni, ezután 1 órára félretettem. Üvegeket előkészítettem és belenyomkodtam a csalamádét majd ráöntöttem a megmaradt levét ! Nagyon finom!( A recept úgy írja hogy hűtőben kell tárolni!)
Téli napokra !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)