Az egész adagot alaposan többször átmostam, fele mennyiséget 2 db fagylaltos dobozba gyömöszöltem szárával együtt és tettem a mélyhűtőbe . A másik felét pedig papírtörlővel letakart tálcára pakoltam ahol hagytam kicsit szikkadni majd több szárat összefogva feldaraboltam és edénybe pakoltam . Közben sóval megszórtam többször majd a végén mikor már az összes zellert fölvágtam összeforgattam és száraz befőttes üvegbe nyomkodtam jó szorosan. Régebben már tettem el ezzel a módszerrel, bár akkor olajat is öntöttem a tetejére most ezt kihagytam. .Remélem kibírja majd felhasználásig , mindenesetre ezt fogom először használni mert azt biztosan tudom hogy a fagyasztott bírja az idő múlását !!
* A zeller mellé még 3 db karalábét is kaptam. Azért hogy ne menjenek tönkre feldolgoztam ezeket is :1 darabot megpucoltam feldaraboltam műanyag dobozba tettem és ment a mélyhűtőbe, 2 szép nagyot megpucoltam lereszeltem mint a káposztát besóztam majd kinyomtam a sóból és lepirítottam. Fele mennyiséget nagyobb vajtartó dobozba tettem mélyhűtőbe másik részét edénybe pakoltam és hűtőben várakozik felhasználásáig ami egy finom karalábés tészta lesz! ( Hasonló a káposztás tésztához!)
Téli napokra !
Szárítani nem szoktad ? Én minden nyáron (csak szárzellert ültetek) felkötök egy nagy csokorra való levelet, megszárítom, így teszem üvegbe, vagy zacskóba és abból használok mindenbe, amibe kell.
VálaszTörlésaranyos fodorka inkább fagyasztom, szárítás bérházban elég macerás.Gondolom jobban megtudod csinálni egy kertes házban és biztos hogy szárítva is finom az aromája !
VálaszTörlés