Hozzávalók:
krumpli
finomliszt
só
olvasztott kacsazsír vagy éppen amilyen zsír van otthon
szilvalekvár
*
Elkészítése: A hozzávalóknál mennyiséget nem írtam attól függ mennyien üljük körül az asztalt. Krumplit megpucoltam felkockáztam enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem. Krumplinyomón áttörtem és hagytam teljesen kihűlni/ lényeges hogy hűlt állapotában kezdjük liszttel összedolgozni/. Kihűlt krumplihoz annyi lisztet tettem + még kevés sót amivel könnyű tésztát gyúrtam össze amit henger alakúra formáztam. Késsel kisebb darabkákat vágtam a tésztából amit nyújtófával kerek lapokra nyújtottam. A sütést lehet hagyományos tűzhely tetején, gázon vaslapon, vagy mint én utóbbi időben csak felforrósított teflon edénybe sütni. Megmelegítettem a zsírt mikor megsütöttem egy "laskát" edénybe tettem lekentem zsírral majd a következő tésztát rápakoltam és ismét kentem .(melegen tartják egymást). Természetesen 4-5 db tésztát szabadon hagytam és házi szilvalekvárommal kentem meg amivel nagyon ízlett!
Jó étvágyat !
Mi azt hívtuk laskának, amit a levesbe való tésztából sütöttünk meg a masina tetején. Ez nálunk a krumplilángos. :)))
VálaszTörléssucika nálunk is krumplilángosm mindegy hogy mi a neve de finom az biztos!
VálaszTörlésIgen, nagyon szeretjük mi is, régen simán olajjal kentük meg, de lekvárral töltve is nagyon finom. :)
VálaszTörlésEzek után hogy már tudom milyen finom lekvárral is , biztos hogy ha sütők lángost a lekvárt is használom:-))
VálaszTörlés