Oldalak

2017. február 15., szerda

Kolbászos, hagymás, sajtos pizza

Fél adagból készítettem, nagyobb család  ezt a mennyiséget duplázhatja!
                                                                                    
Hozzávalók: tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz,  feltét: 1 evőkanál olívaolaj, 2 dl tejföl, felkarikázott kolbász, 1 db vöröshagyma, reszelt sajt.
                                                                           
Elkészítése:  Kimért liszthez tettem a sót, bazsalikomot, olívaolajat rámorzsoltam az élesztőt és bedagasztottam a langyos vízzel. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután tepsire tettem a tésztát elegyengettem  majd megkentem a tejfölben elkevert olívaolajjal  rápakoltam a kolbászt aminek a tetejére tettem a megpucolt felkarikázott hagymát.Tetejét beszórtam reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tettem ahol 210 fokon 20' sütöttem.  Nagyon finom !
 Jó étvágyat!


5 megjegyzés:

  1. Küldhetnél nekem ebédre egy nagy szeletet, nagyon guszta...

    VálaszTörlés
  2. Csábító! Nagyon szeretem én is a házi pizzát. :)

    VálaszTörlés
  3. teller-cake nyissad ablak fénypost.küld! Köszi!
    Évi köszi!

    VálaszTörlés
  4. Kösziiiii! Elmentettem : megsütöm-remélem.:)A kg-okra meg fütyülök.:)

    VálaszTörlés
  5. Mamka egészségetekre! Nem hiszem hogy sok kalória lenne benne?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)