Hozzávalók 10 darabhoz: 20 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál porcukor, pár csepp rumaroma, 1 teáskanál vaníliacukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 2-3 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj/margarin. Olaj a sütéshez, lekvár és porcukor a tészta szórására.
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam fél cm vastagra majd derelyevágóval felszabdaltam kb. 5x8 cm darabokra. Téglalapok közé 2 csíkot vágtam majd forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem ki hogy az olajat felszívja, tányérra pakolás után porcukorral szórtam meg és finom házi sárgabaracklekvárral fogyasztottuk! Finom puha tésztája van!
Jó étvágyat!
Hű de éhes lettem, nagyon guszták! Gondolom saját készítésű házi lekvárral tálaltad :-)
VálaszTörlésKatalin köszi, igen házi lekvár volt!
VálaszTörlésJaj, de guszta!:) Gyerekkoromban ettem utoljára csörögét..., úgy emlékszem, hogy az olyan "görbe", ill. "kusza" volt, mikor megsült. talán vékonyabbra nyújtották, vagy ez egy másik fajta lehet? Nem tudom, de jól néz ki!
VálaszTörlésTiffanylda köszi! Ez a fajta valóban más, azt vékonyabbra nyújtottuk és másként vágtuk és áthúztuk a tészta csücskét. Most a férjuram is nosztalgiázni akart ezért 3 darabot úgy csináltam meg neki"kusza" formára:-))
VálaszTörlés