Hozzávalók: 30 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 1 dl víz,pár szem só, 20 g étkezési zselatin ehhez 1 dl víz, ételszínezék,/ tettem egy próbát és fele mennyiségbe teáskanálnyi keserű mandula aromát tettem/. Forgatáshoz 1 teáskanál étkezési keményítő és 3-4 evőkanál porcukor keveréke.
👪
Elkészítése: Edénybe öntöttem a cukrot mézet 1 dl vizet és pici sót. Felfőztem csupán addig még felhabzott kicsit majd levettem a tűzhelyről hogy szálljon le a habja. 1 dl vízbe tettem a zselatint elkevertem felmelegítettem majd szűrőn keresztül hozzáöntöttem a cukros sziruphoz. Összekevertem kb. fele mennyiséget másik edénybe öntöttem és habverővel felvertem addig kell verni még kifehéredik teljesen a máz és megduzzad ez kb. 6-8'. Tálcára tettem egy sütőpapírt amit olajjal lekentem erre öntöttem rá a felvert fehér mázat. A maradék sziruphoz tettem az aromát és ezt is addig vertem még hasonló duzzadt hab nem lett és ráöntöttem a fehér tetejére. Másnapig hűvös helyen hagytam dermedni. Ekkor ollóval feldaraboltam és étkezési keményítő és porcukor keverékébe forgattam.(Jól sikerült az aromával is sajnálom hogy nem volt meggyaromám itthon, de legközelebb azzal készítem.) Nagyon finom !
Megkínálhatlak?
2017.11.29.: Ismétlés következett mivel unokáimnak nagyon ízlett most három felé vettem a keveréket harmadik részt bonbonmeggy aromával színeztem:
Ha túl leszünk az esküvőn, ezt tuti kipróbálom. Édesszájú vagyok, nagyon. :D
VálaszTörléssucika sok sikert és gratulálok az esküvőhöz! Neked akkor ezt kötelezően el kell készítened:-)) Egészségedre!
VálaszTörlés